Main Characters Systems Joysticks Composers Music Download Tips Links Media Feedback About

People send mail to Syntax E, långt borta från mainstream skiten som härskar totalt i Sveriges radiodiktatur. Det var första gången, andra gången satt jag med polare i bilen och vi blev extatiska, dom som inte gillar ditt program är... puckon! :)

/Jocke Hoffman

Kära syntax-skapare. Ja herregud... Jag måste bara skriva ett beundrarbrev jag också, även om jag såg att många andra också skrivit... Tror inte det finns nån musik som man blir så genomlycklig av att höra som gamla NES-låtar! Nostalgi så det bara skriker om det! Sitter just och lyssnar på Castlevania special avsnittet och ja... GLÄDJE. Och sen tidigare idag då! MONKEY ISLAND liksom! Gick runt och jobbade och blev helt exhalterad när jag hörde huvudtemat av Chris Huelsbeck. Har hunnit spela alla Monkey Island spelen och det är ju också helt underbart! Alltså, den som inte ägt ett Nintendo eller spelat spel som Monkey Island har ju gått miste om en stor jävla del av barndomen! Släng gärna in musiken från Track & Field II nån gång också, det skulle vara oslagbart :) Nu MÅSTE jag sluta lyssna på det här och gå och lägga mig... Jajja, slutsats: Jag gillar dig, du har fan bra smak du! Underbart, underbart. TACK!

/Gittan i Mora

Tja! Satt i pappas bil på väg hem ifrån judon och hörde plötsligt TV-spels musik, fort som fasen slängde jag mig till klockan och kollade tiden Sedan tog det några dagar tills jag fick reda på vilken kanal det kom ifrån... Sedan dess ha jag lyssnat på det varje torsdag!

/Marcus

Tja! Jag satte igång P3 ikväll och hörde "tv-spels-musik" strömma ur mina högtalare. Jag surfade sedan in på P3's hemsida och där hade du skrivit lite om Syntax Error, alltså er själva. Fan vad underbart att ni också diggar sådan musik! Min personliga tv-spels-favoritmusik är Piff & Puff till Nintendo 8-bitar. Jag laddade ner spelet till Nes till datorn, alltså tv-spel på datorn. Sedan kopplade jag in en line-in-sladd och lirade in alla låtarna från spelet, rätt hyfsat ljud faktiskt. Min andra favorit är Michael Jackson Moonwalker. Såg att ni hade spelat den i P3 i Juli, blev lite knäckt att jag missade programmet då, men men... ville bara säga att jag från och med ikväll kommer lyssna varje torsdagskväll när ni är i radion för det är ju klockren musik! Ha det gött, tja
från Gurra..!

/Gurra

All around the world I've been listening to radio. But I've never heard anything like this being broadcasted in a "mainstream-frequency". It's just FUCKING AWESOME! It's interesting to hear a bit background info about all tunes aswell. Keep up the lovely tunes!

/Graeme Newcombe, South Africa

Jag tackar dig från djupet av mitt skägg! Din lojala tjänare kommer nu att ladda musik tills modemet dör. Tackar än en gång för det snabba och mycket sakkunniga svaret. Den dagen Sveriges Radio stänger av Syntax Error kommer jag och många andra att göra uppror!

/Bluestreak

Supertrevligt att lyssna på din nish i etern! Senaste programmet var en jäkligt intressant historia! Hurra för dig! Och för att public service finns, och därmed i alla fall en liten ansats till mångfald.

/LaserLasse

Du är fan bäst Sol! :) Tack för att du lägger ner tid på Syntax Error! Varje vecka går jag bara och väntar på att du skall köra gamla godingar i radion! Självklart har man alla Syntax mp3:orna på burken och dom går väldigt värma. :) Alla programmen finns på mini-disc med självfallet! Vad skall man annars lyssna på när man är på jobb? ;-] Som sagt tack för allt! :) Ses på demoscenen eller varje Torsdag kväll! :)

/ctg

Hejsan! Jag heter Kristofer och jag studerar på en media skola i Huskvarna, och nu ska vi ut på praktik eller i alla fall studiebesök. Så vad skulle inte passa bättre än att hälsa på Sunhede, och se hur han får ihop sitt lysande P3 program. Jag vet inte riktigt hur du jobbar på P3, alltså om du bara är där en dag i veckan eller om du sitter där, men ett NES-fan som jag är skulle det vara riktigt kul att få följa ditt arbete nån dag. Praktiken ligger under vecka 41-43, så det är ju en del dagar att välja mellan. Ha det gott!!

/Kristofer

Jag har blivit kär i Syntax Error.. :) Hur gör man? Vad finns det för "band".. eller vad ska man säga? Musiker? Vill veta mer, älskar det bara. :) Kram.

/Ingalill

Hej!! Jag gick ta mig tusan i taket när jag satte på P3 och hör nåt som låter som en blandning av MOD och SID (oh, ljuva minnen), bara för att få förklarat strax efteråt att det var Atari-musik. Jag måste bara säga att detta e helt underbart! Sällan har jag blivit så glad (ännu gladare blev jag när jag insåg att jag av ren slump satt på radion precis då programmet startade). Detta är ju skitbra!! Go Syntax Error!!!

/Abbe

Jag lyssnar och älskar det. Jag blir nära på rörd till tårar när jag hör de smäktande chip-tonerna, speciellt gammal nesmusik. Du gör ett riktigt hästjobb genom att föra ut denna ganska smala musik till massorna. Och för allt i världen, sluta inte!

/Martin Jonasson

Hej Frank, råkade höra Syntax Error på bussen idag. Vilket kalasprogram, en veritabel orgie i härlig chipmusik! Kan knappt vänta tills nästa torsdag. Ha det fint!

/ Henke

Jag planerar inte att lyssna på dataspelsmusiken, men slår jag på radion och det blippar så där härligt skönt så kan jag inte slå av. Nostalgi från tiden man stannade hemma från skolan och bara gamade när man hade fått ett nytt band med piratkopierade C64 spel på posten, den nostalgin kan man inte slå ifrån sig!

/Jörgen

Klart man lyssnar på Syntax Error, helt klart ett av de bästa radioprogrammen som finns! P3 är för övrigt en av mycket få svenska radiokanaler som håller godkänd nivå på programinnehåll och musik, fortsätt med det. Kanske lite mera hårdrock & metal bara, tack!!! Vete fan om ni vill ha en lista idag, men här kommer en topp 5 på P3's bästa program:
5. Nattliv
4. P3 Rock
3. Rally
2. Frank inkl. Syntax Error
1. P3 Rytm

/Johan, Örebro

Hej Sol! Jag heter Daniel och är 20 år. Min första spelkonsol var en Commodore 64 och efter den har det blivit ett par fler. Du ska veta att hela flöde 1 del 1 på Volvo lastvagnar i Tuve lyssnar på Syntax Error tack vare mig. Varje gång programmet börjar så maxar jag alla anläggningar på hela flödet. Tack för ett bra program.

/Daniel

Hej! Jag planerar in Syntax Error varje vecka i min kalender. Jag tycker att musiken är klockren och har till och med själv börjat att skapa egna .mod-filer tack vare Syntax Error. De minuter programmet sänds fylls man med nostalgikänslor och man drömmer sig iväg till när man var liten och satt framför sin Atari och spelade med kompisarna. Tack för ett underbart program!

/Kangh

Syntax Error regerar. Det är höjdpunkten varje vecka, det som gör att man orkar gå upp ur sängen, att äta för att överleva, att inte hoppa från balkongen och att över huvudtaget leva i största allmänhet. Den dag ni slutar med det programmet kommer jag och alla mina (vid den tiden) undersåtar att begå kollektivt självmord. Sluta för guds skull inte! Även om gud inte finns. Hej.

/Johan

Jag har en förmåga att sätta på radion när Syntax Error sätter igång... å jag blir lika glad och fascinerad verje gång! Jag tycker det e.... mumsfillibabba! Balsam för min själ!! Regards!

/Caroline i Kungsör

Jag tycker i alla fall att ditt program är toppen! Mina arbetskamrater kanske blir lite upprörda över min smak, men det struntar jag i. Ganska mycket. Så jag sätter mig i trucken och vrider upp volymen, och far min väg!! :) Fast nu ska jag nog jobba lite också... Kram!

/Jenny

Hello Thomas Sol Sunhede, I just wanted to tell you that I also listen regularly to your show Syntax Error. As a synthesizer dance fan I have contact with others and Denis Buser told me about your show. He said that you also play stuff from the Hypersound Label well that's reason enough to check you out, they have some super CD's there and i hope you will play some stuff from that label again soon. Oh I'm from Köln Germany. Cheers.

/Danni Gerrits

Dear Sol. My deepest respect for making Syntax Error! ...I still remember that thursday in february when I first heard SID-sounds on my kitchen radio during dinner - at first I thought something had just gone wrong, but it went on and I couldn't believe my luck. I was in extacy, and I was baffled - what radio had been talked into playing this music? ...ahh... Sweden, of course ...such a thing could never have happened here in Denmark ...sadly. Since then I have heard most shows and all the available old ones. I have of course some comments (which you can ignore or not as you see fit ...). At first I thought about suggesting some .mod files that deserved airplay, but even before getting serious about that, the list in my head runs so long it becomes obvious I could probably host my own weekly radio show for a couple of years... ...thanks again for doing a great job spreading computer music to the masses. I will be looking forward to hearing future editions of "Syntax Error".

/)·oOo· [pisces giganormus]

Hej, jag vill bara sluta mig till jubelkören och beundrarskaran som älskar Syntax Error. Mer dataspelsmusik, mer Sol, mer Syntax Error. Gärna varje dag, faktiskt.

/Peter Jaric

Hei Sune ( Sol ) Har et problem. Jag vill så gjärna höre led motivet till C64 gamet The last V8. Du kunne icke vara så gudomelig snell å maila mig denn så att det går å kjöra låtn på pc'n det hadde varit kung! Å föresten takk för att du har lyft P3 med 70 % Det er torsdags kvell's höyd punkt på eftermidags skiftet.

/Helge J Hanssen

Hej Sol! I torsdags hände en KATASTROF! Jag missade Syntax Error. Den enda gången under hela programmets gång. När eller finns det någon repristid?

/Gustav.

Tjena! Lyssnar ständigt på ditt program i P3, tycker det rockar hårt! Lätt ett av de bästa programmen genom tiderna. Man får rysningar i kroppen när man hör vissa godingar från den gamla goda tiden. Var även med på Dreamhack där du var och spelade sent en natt, det höjde stämningen nåt så frukvansvärt mycket! Jag har själv meckat ihop en låt som kanske platsar i ditt program. Har du icq så kan jag skicka över den till dig. Hade varit himla skoj att höra den på radion och speciellt i ditt suveräna program.

/Joakim Svensson

Här sitter man... dissar flickvännen och läger på luren för mamma... Sätter på radion... Besvikelsen är enorm! Popstad har tagit plats istället för Syntax... Patrik arg... kastar ett suddigummi på stereon och sätter sig framför datorn. Sätter på nesmusik och kör sitt eget race... njuter. Lutar mig tillbaka och bara slappnar av till de ljuva tonerna till Megaman och Castlevania... Efter en halvtimmes relaxande stänger jag av musiken... Syntax borde ha varit slut vid det här laget... Nu är det bara att vänta ytterligare en vecka till nästa syntax... En vecka lång som ett år...

/Patrik

Hello P3, I just wanted to tell you that i always listen to the show Syntax Error and i like it very much. They introduced a cool label named Hypersound. I was fascinated with there music, they make some great cd's and i wonder if they also will be featured in regular programs as well. Anyway i like this show very much.

/Denis from Belgium

Ni kan inte förstå hur mycket jag ler när jag hör gamla Nintendolåtar! Jag börjar få ont i ansiktet.

/Johan Falk

Thomas, Jag har aldrig skrivit något fan-mail förrut. Faktum är att jag nog aldrig varit något fan överhuvud taget. När jag gick i mellan- och högstatiet bildades det olika grupperingar. Tydligast var gränsen mellan de som sportade på ett eller annat vis och...just det...datornördarna. Jag tillhörde den förstnämda gruppen. Men ju äldre man blir och ju mer utvecklingen går frammåt, desto svårare blir det att värja sig från de där grå burkarna. Nuförtiden spenderar jag hela dagarna vid datorn. Dock utan att vara datorfreak. Långt därifrån. Sändningstiden för ditt program har en förmåga att allt som oftast sammanfalla med min hemresa från jobbet. Jag skruvar då upp volymen på radion och förbannar mig själv för att det (fortfarande år 2002) inte går att spela in på bilradion. Syntax Error är så fantastiskt bra. Det finns inget radioprogram som kommer i närheten ens. Inget med liknande sound. Inget med liknande låtar. Inget med lika bra programledare. Keep on doing that crazy stuff !

/Daniel

Gaaaah! Jag älskar det här programmet! Att ingen har gjort detta tidigare är ju galet! Jag började lyssna på Syntax Error för några månader sedan när min bror ringer mig och skriker att nån skön tjomme spelar Crashman från Megaman på P3! Smått fundersam rattar jag in P3... och ur kommer de skönaste, vackraste tonerna som någonsin spelats ur min gamla radio... Nostalgi trippen var fullkomlig, jag blev beroende. Jag var tvungen att våldta radion på jobbet, skruva isär den och pilla lite för att inte missa ett enda program när man jobbar (Den va inställd på Radio City, alla knappar var bort tagna för att man inte skulle kunna byta kanal. Någon policy eller nått). Så nu får kunderna på Seven Eleven tomtebogatan minsann också avnjuta dessa sköna toner. Hoppas ni fortsätter nästa år också!

/Viggo

Det var en gång då jag inte visste varför musik fanns. Musik var ju bara slöseri med pengar till ingen nytta. Åren gick och man började upptäcka varför så många lyssnade på musik ,men många av dom var väl lite väl fanatiska. Stå och sjunga och dansa och allt
annat dom höll på med. Men plötsligt en dag i april år 2001 hörde jag några välbekanta plinkande ljud från radion i vardagsrummet. Jag blev genast nyfiken och började lyssna på P3 varje kväll efter kl. 18:00 för att ta reda på vad det var. Det plinkande ljudet kan väl inte ha varit en engångshändelse. Och nästa tisdag kom det. Syntax Error i Frank i P3 nådde för första gången mina trumhinnor
som omvandlade det underbara plippandet till elektriska impulser som registrerades av hjärnan. Jag njöt. För första gången i hela mitt liv riktigt njöt jag av musik. Sedan dess har jag bandat Syntax error varje vecka och lyssnat på bandet om och om igen, tills det slut pajade. Jag har nu två fulla band, men har nu slutat banda och laddar i stället hem dom i färskt mp3 format från ko2000.nu och bränner dem på CD.Tack Sol, för att du visat mig vad musik egentligen är. Fortsätt i samma stil.

/Binary Troll alias Hugo Ankarloo (Spelmusik och datanörd i allmänhet.)

Jag blir Tokig!!! Har blivit totalförälskad i denna Nintendosynth eller vad ni vill kalla den sen jag alltid ha råkat sätta på radion försent och bara lyckats höra den sista låten... Har letat förbrilt på eran sida efter vart det står om detta, men lyckas inte hitta. Jag är kanske blind, men jag vill veta mer om vad man hittar denna musik, tips om bra band m.m...

/Lisa

Jag tänkte bara meddela dig om att du förtjänar stort beröm för Syntax Error. Det är det enda program som jag vet vad det heter, när det går och på vilken kanal. Fortsätt så...

/Kizo

Tack ska du ha för att du har öppnat mina öron igen. Jag hade verkligen tröttnat på musik (låter osant men så va det) det enda jag klarade av var instrumentalt, t.ex. film musik. Men nu har du visat att det finns hopp, tack.

/Gabriel

Jag ville bara tacka er för att ni har lagt in ett program som SYNTAX ERROR, de bästa låtarna som spelas på radio (oavsett kanal) har hittills spelats i detta program.

/Niklas

Tjena, Syntax Error, din del i Frank är den enda anledningen jag fortfarande betalar TV/Radio licensen. Du borde få ett eget 6 timmars program varje eftermiddag.

/RA

Vill bara tacka er för att ni sänder Syntax Error varje tisdag. Det programmet är otroligt bra och jag och mina kompisar brukar träffas hemma hos någon av oss och vrida upp ljudet på stereon och bara njuta till max av denna totala nostalgitripp ni sänder :) Hoppas verkligen att ni fortsätter att sända Sols program, för det är nog det bästa som har hänt sedan färdigskivat bröd :)

/Mattias Martinsson

Hej sol. Tack för ett underbart program som inte bara väcker minnen utan också påminner om vilka Nes spel man snarast ska införskaffa....

/Toffe

Kan inte mycket om spel men råkade höra ditt första program som frankerat och ville bara höra mer! Tack för ditt program och musiken, härligt med tisdagar och Sol!

/Hanna

Jag skulle faktiskt inte klara av mina studier om detta program lades ned. Tack för att ni gör mitt liv bättre och lägg aldrig ner Syntax Error!

/Daniel

Hejsan! Något bättre program än Syntax Error finns det nog inte på P3 idag. Den otroligt grymma och härliga musiken är helt underbar att lyssna på, det tråkiga med programmet är att det är så fruktansvärt kort

/Thomas & Co.

Hej! Jag är en flicka som är 20 år gammal, och för ganska länge sen, ett halvår eller så, så hörde jag dig i Frank i P3, och fastnade direkt för musiken, jag bara älskar det! Fick värsta flashbacksen från brorsans gamla Amiga. Ja, så nu har jag några frågor till dig... Alltså jag vet knappt vad denna här musiken kallas, och än mindre och än viktigare, vart får man tag i den?! Jag vill göra egna blandband, har du nåt tips på hur jag ska göra då? För ok, jag skulle kunna ha tålamod nog att sitta och vänta när mitt modem laddar hem musik från nätet, men finns det inget bättre sätt? Jag kanske kan få köpa nåt band av dig att ha i min gamla Walkman? ;)

/Lisa

Jag hörde ditt program på P3 för första gången igår. Grymt! Jag fick ju ståpäls när jag hörde de gamla underbara låtarna.

/Martin

Tjenixen! Jag har troget lyssnat på Syntax Error sedan länge, men jag lyssnade dock sporadiskt på Frank innan jag för första gången hörde detta radioprogrammens radioprogram. Att ingen tänkt på att göra ett sådant program innan. Frankredaktionen skall ha en eloge för att ha släppt ut ett mästerverk i etern, men nu tycker jag att Syntax Error helt kan ersätta Frank. Programmet är veckans höjdpunkt för mig och det bästa jag någonsin hört på radio (och jag lyssnar väldigt mycket på radio kan tilläggas) och känslan att återuppleva alla timmar framför Nintendot är underbar.

/KPDP, Strömstad

Håber du kan læse dansk. Jeg er en glad dansk lytter der lytter til jeres programmer og er i sær vild med det hvor i spiller gammel Amiga, C64 og Sega musik. Det er kanon fedt når man selv stadig er tilhænger til de gamle spillemaskiner.

/Troels

Satt på ett kallt garagegolv och dammsög bilen. Det bästa jag hört på radio sen en Syntetisk Resa med Marina Schiptjenko för typ 100 år sedan ;-)

/Erik

Syntax Error är klockren finkultur! Att P3 sänder något sådant här är fantastiskt!

/Martin Lindell

För övrigt så vill jag tacka för ett bra program, förresten det enda på p3 som får mig att stänga av mobilen för att inte bli störd av nån under dina 20 min varje tisdag.

/Magnus

Copyright ©2000-2004 Syntax Error™ & Mygrandmotherisgone™ Productions. All Rights Reserved.
The "systems" listed on this page are patented by their respective patent holders, and the names are trademarked by their respective trademark holders. If you don't understand that then bug off! Please mail if you have questions or want to use anything from this page. Made in Sweden with Macromedia Dreamweaver™.